Videoredigering er et vigtigt led, når det kommer til videoproduktion. I denne guide vil vi komme med konkrete råd til, hvordan du kan forbedre dine videoredigerings evner. Dertil har vi udarbejdet en list af de bedste videoredigeringssoftware som du kan bruge til din næste video. 

Når du ønsker at gøre et godt indtryk, er videoer et rigtig godt program. Videoer bliver en vigtigere og vigtigere element på både de sociale medier og internettet. Content på både sociale medier og på hjemmesider er i mange tilfælde fyldt med videoer, i takt med at det er blevet lettere at producere videoindhold. Der findes både gratis og betalte programmer, og hvert program har sine fordele og ulemper. Men det kan være en udfordring at finde rundt i markedet af så mange programmer.

5 tips til at blive bedre til videoredigering

  1. Hvad fokuseres der på? Musikken eller vokalerne?
    Du skal beslutte dig for, om det er musikken eller vokalerne der driver videoen. Hvis vi snakker om et interview, hvad er pointen med interviewet så? Hvis det er meget musik-dominerende, skal du beslutte dig for, hvilken stemning musikken skal bidrage med.
  2. Rediger med tanke på rytmen

Du skal bruge musikken som en retningslinje for, hvornår du skal cut. Musik har en rytme og et taktslag(beat) som du kan følge til at vide, hvornår du skal cut.
 

  1. 3, 5 eller 10 sekunders reglen

En god tommelfingerregel, når du redigerer videoer er, at foretage en form for ændring i videoen hver 3, 5 eller 10 sekund. Det afhænger selvfølgelig også meget af videoens længde. Årsagen til, at det er en god ide, at foretage ændringer hver 3, 5 eller 10 sekund er for at holde fast i seerens interesse.

  1. Lyd er 50% af video-oplevelsen

Som overskriften siger, så er lyd 50% af video oplevelsen. Derfor skal du bruge tid på at redigere det. Det kan enten være at du “leger” lidt rundt med stemmen i videoen eller noget helt andet.

  1. Få inspiration fra andre

Kig på, hvordan andre bruger den samme lyd som du bruger. Kig på, hvordan andre redigerer videoer som minder om din. Det er gratis at få inspiration, og du undgår at falde ned i en masse fælder. På den måde kan du se, hvordan andre har tacklet deres videoredigerings-proces.
Oftest er det sådan, at nybegyndere kan overdrive med effekter, farver og lyd. Derfor er det vigtigt, at du finder en video, du synes godt om, og kigger særligt på, hvordan videoens farve, lyd og rytme.

Videoredigering er det led i kæden, du starter med, efter du har optaget din video. 

Der er forskellige videoredigeringssoftware ude på markedet. En videoredigeringssoftware hjælper dig med at skabe flotter videoer. Både youtube videoer eller rediger en video til en virksomhed. Selv hvis du har et ønske om at redigere familieoptagelser, ferieklip eller fødselsdage, er der også passende software til det. 

Der er forskel på priserne på videoredigeringsprogrammerne, samt betalingsmulighederne. Nogle programmer kræver at du abonner, mens nogle programmer kan købes ud fra et engangsbeløb. Du kan også finde gratis videoredigeringsprogrammer. Så du har mulighed for at vælge alt efter eget behov. 

Hvilke(n) videoredigeringsprogram er gratis

Hvis du ikke har et budget til at købe/abonner et videoredigeringsprogram, er det vores anbefaling at du benytter dig af de gratis muligheder du har på markedet. Men det er vigtigt at huske på, at disse programmer har deres begrænsninger. For eksempel vil du opleve reklamer, begrænsede funktioner og vandmærker. 

Vi råder dig derfor til at du benytter dig af prøve-version muligheden af de betalte programmer. Da det giver dig mulighed for at prøve programmet, før du træffer en beslutning for at købe det. Husk dog at annullere din prøveperiode, hvis du ikke ønsker at få trukket penge. 

Da Vinci Resolve er et videoredigeringsprogram, som er gratis. Programmet består af en masse avancerede funktioner, og det er heller ikke (ifølge vores mening) til nybegyndere. Men hvis du ikke har et budget for at abonnere til et videoredigeringsprogram, er Da Vinci Resolve et program du kan afprøve. 

Men er et gratis videoredigeringsprogram godt nok? Svaret er: det kan det godt være. Der findes mange gode gratis videoredigeringsprogrammer. Dog skal du vide et par ting, før du giver dem et skud. Du vil opleve, at nogle programmer er begrænsede i deres funktioner, og der er vandmærker overalt (nogle gange). 

Hvor svært er det at redigere videoer?

At lære at redigere videoer er ikke noget, der er utroligt svært. Selvfølgelig tager det tid. Men i dag er der mulighed for at lære videoredigering over en masse gratis platforme. Det er vigtigt at starte med det grundlæggende og opbygge dine færdigheder derfra. Der findes utrolig mange vejledninger og video-tutorials på youtube, som er et godt udgangspunkt at starte fra. Også uanset hvilke videoredigeringssoftware du bruger, er der meget hjælp at hente på internettet. 

Hvis du læse om, hvordan du laver en god storyline, så har vi skrevet en hel guide om netop det.